Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Mange fagbrev i dalen

I fagbrevutdeling mg 2109 - Klikk for stort bildefagbrevutdeling mg 2109 Lars N 2018 hadde vi svært stor aktivitet innen yrkesfag. Rekordmange voksne fikk sitt fagbrev og mange fulgte undervisning.

Jan Erik Nordølum - Klikk for stort bildeJan Erik Nordølum Lars N

I yrkesfagets år i 2018, leverte vi svært mange fag-/svennebrev. I alt 82 voksne fra Gudbrandsdalen fikk sitt fagbrev. Mange ulike fag ble  tatt, men vi kan se tilbake på en hovedvekt i mannsdominerte fag som, yrkessjåfør, anleggsmaskinfører og byggdrifter. 141 personer deltok i opplæring i yrkesfag. Dette viser at vi vil få mange utdannede fagfolk framover!

I 2018 ble det tatt 81 enkeltfag i generell studiekompetanse og i overkant av 100 personer var i høgere utdanning gjennom vårt system. Vi har gjennomført i overkant av 400 planlagte karriereveiledninger i løpet av året. Karrieresenteret har alltid levert mange helsefagarbeidere, renholdere og barne- og ungdomsarbeidere, dette vil vi nok også fortsette med i framtiden.

Norge, og kanskje spesielt Gudbrandsdalen, er avhengige av gode fagfolk i mange fag. Både for å få utført arbeid, men også for å at bedriftene skal være konkurransedyktige.

I følge Statistisk Sentralbyrå vil Norge i 2035 blant annet mangle 57000 helsefagarbeidere.

Vi ønsker å være tilbydere av utdanning som regionene og bedrifter trenger. Mange viktige fag har for få ungdomssøkere, men faget blir mer interessant å ta som voksen. 

Et nytt fag som vi har startet opplæringsløp i er Byggdrifterfaget. Med nye og avanserte hus vil dette være et svært viktig fagfelt.

På bildet ser vi Jan Erik Nordølum, som er en god representant for dette faget. Jan Erik er en dyktig fagmann som gjennom opplæring og erfaringsdeling med andre, gikk gjennom teorieksamen og opp til en fagprøve på egen arbeidsplass. Vi vil gratulere alle som har mottatt sitt fag-/svennebrev.

ordførere mg 2019 - Klikk for stort bildeordførere mg 2019 Lars N

Sist oppdatert 05.02.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering