Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Studiekompetansefag i Gudbrandsdal

Generell studiekompetanse er det faglige grunnlaget som kreves for å komme inn på høgskole og universitet.

Er du 23 år og har minst 5 års samlet erfaring fra arbeid og utdanning (23/5 regelen), får du generell studiekompetanse ved å bestå følgende 6 fellesfag: norsk, engelsk, matematikk, naturfag, historie og samfunnsfag.

Dersom du er over 25 år, kreves kun fullført ungdomsskole for å starte studiet.

Målgruppe

Voksne som ønsker studiekompetanse eller som trenger å ta opp enkeltfag fra videregående skole.

Fagområder

Norsk, engelsk, matematikk, naturfag, historie og samfunnsfag.

Dere som har gått yrkesfag tidligere og har bestått, så er samfunnsfag og engelsk godkjent for inntak til høyere utdanning.

Studiested

Undervisningen vil i all hovedsak foregå på Vinstra vidaregåande skule og Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule, avdeling Otta. Tidspunktene vil bli kl. 18.00-21.00/17.00-20.00.

  • Norsk: Otta
  • Engelsk: Otta
  • Matematikk: Otta
  • Naturfag: Vinstra
  • Historie: Vinstra
  • Samfunnsfag: Vinstra

Det er mulig å ta alle fagene over et skoleår fordi ingen av fagene går samtidig. Vi oppdaterer ukedager når dette er helt klart. Fredag er undervisningsfri.

Studieform

Undervisningen er tilrettelagt for voksne og foregår ved tradisjonell klasseromsundervisning med samlinger. Vi gjør oppmerksom på at timene som blir lagt ut som undervisning er færre enn i ungdomsopplæringen, dere må derfor påregne en del egenstudier. Vi stiller studierom til disposisjon for dem som har bruk for å møtes utenom samlinger.

Opptak til høgere utdanning

Selv om du ikke har generell studiekompetanse, kan du bli tatt opp til enkeltstudier ved høgskoler og universitet på grunnlag av realkompetanse. Du må være minst 25 år i opptaksåret.

Du som tidligere har gått studiespesialisering/allmennfag, men ikke har bestått programfagene, kan etter 23/5- regelen være kvalifisert for inntak til høgere utdanning.

Sist oppdatert 02.02.2018
Fant du det du lette etter?
Login for redigering