Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Praksiskandidat

Praksiskandidatordningen er en ordning for personer som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis. En praksiskandidat er en som melder seg til fagprøve/svenneprøve uten å være elev eller lærling.

Det er fylkeskommunen som avgjør om den praksisen kandidaten viser til kan godkjennes. Vanligvis er det et praksiskrav på minst fem år.

Praksiskandidater må ha bestått en egen teorieksamen før de melder seg opp til fag- eller svenneprøven,  og de må selv sørge for å melde seg til eksamen etter gjeldende krav for faget. Praksiskandidater trenger ikke å ha bestått fellesfagene (norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og historie) for å få utstedt fag- eller svennebrev.

Praksiskandidater melder seg opp til den skriftlige eksamenen i www.privatistweb.no, og til fag- eller svenneprøven gjennom fylkeskommunen

Veiledning til skriftlig eksamen i yrkesfag finner du her

Eksamensavgift for teorieksamen

Eksamensavgiften betales elektronisk i Privatistweb. Sjekk at betalingen er fullført, og at det på «Min side» står at faget er betalt. Noen kan av ulike årsaker ha rett på gratis eksamen. Sjekk dette før oppmelding.

Informasjon om resultat og dokumentasjon etter teorieksamen

Alle som har vært oppe til eksamen vil få tilsendt dokumentasjon/ kompetansebevis i posten. Karakterer legges også ut i privatistweb.

Ønsker du å melde deg av eksamen?

Send e-post til eksamensskolen du har meldt deg opp ved eller send e-post til eksamenskontoret. Eksamensavgiften betales ikke tilbake.

Dersom du blir syk, må du sende sykemelding til skolen.  Du kan da gå opp til gratis eksamen neste gang den arrangeres. 

Oppmelding til fag- eller svenneprøven

Etter bestått teorieksamen kan du melde deg opp til fag- eller svenneprøve. Dette gjøres gjennom fagopplæringskontoret - se mer informasjon under Opplæring i bedrift .

Du kan melde deg opp her (DOCX, 276 kB)

Sist oppdatert 23.08.2017
Fant du det du lette etter?