Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Matematikkurs for Byggmakker

Karriere Oppland Lillehammer gjennomførte nylig et Kompetansepluss-kurs i hverdagsmatematikk for Byggmakker Skattum.

Kursdeltakerne Anne-Lise Carlsen (f.v.), Åshild Furø og Sigdis Haukåssveen var svært fornøyde med kursopplegget. - Klikk for stort bildeKursdeltakerne Anne-Lise Carlsen (f.v.), Åshild Furø og Sigdis Haukåssveen var svært fornøyde med kursopplegget. Karriere Oppland Lillehammer/Kjetil Berglund For sjette år på rad gjennomførte Karriere Oppland Lillehammer kurs i hverdagsmatematikk med Excel for Byggmakker Skattum. Kurset er finansiert gjennom ordningen Kompetansepluss, og karrieresenteret leverer kurs i basisferdigheter gjennom denne ordningen.

Fornøyde deltagere

Deltakerne var svært fornøyd med utbyttet og opplegget til matematikk-kurset.

- Utbyttet ble veldig bra fordi det ble relatert til vår hverdag. Forventningen mine var å lære mer om formler og generelt hva Excel kan by på, og kurset stod til forventningene. Kurset var også fint lagt opp. Vi startet med Deltakerne får være med på å lage sitt eget opplegg tilpasset sin egen situasjon, forklarer kursleder Berglund. - Klikk for stort bildeDeltakerne får være med på å lage sitt eget opplegg tilpasset sin egen situasjon, forklarer kursleder Berglund. Karriere Oppland Lillehammer det grunnleggende, noe jeg syns var bra og inkluderende for de av oss som ikke har jobbet mye med Excel tidligere. Og læreren var veldig tydelig og forklarte på en måte som var engasjerende og lærerik, sier kursdeltakerne Anne-Lise Carlsen, Åshild Furø og Sigdis Haukåssveen ved Byggmakker Skattum.

Alle tre jobber som selgere innen kjøkken, garderobe og bad, samt mot proffmarkedet.

Tilpasset opplæring

Kursleder Kjetil Berglund fra Karriere Oppland Lillehammer er ansvarlig for matematikk-kurset. Han forteller at de beste kursene er de som kan skreddersys og tilpasses underveis.

- Deltakerne får være med på å lage sitt eget opplegg tilpasset sin egen situasjon. På den måten lærer kursdeltakerne akkurat det de trenger, og kurset blir mer som en workshop enn et enveisopplegg, forteller Berglund. Han har undervist i forskjellige datafag for Karriere Oppland Lillehammer i snart 20 år.

 - Det finnes ikke to like kurs selv om innholdet i utgangspunktet er det samme. Jeg møter nye mennesker hele tiden, og det å sette seg inn i hvordan andre tenker for å kunne formidle innholdet på riktig måte er svært viktig, forklarer han.

Berglund har bred erfaring innen IKT, og har videreutdanning på høgskolenivå innen bruk av IKT i voksnes læring.

Kompetansepluss

Kurs som blir finansiert gjennom Kompetansepluss er kostnadsfritt for bedriften som søker opplæring, og Karriere Oppland Lillehammer bistår i alle faser av opplæringsprosjektene, helt fra skriving av søknader til Kompetanse Norge, kartlegging av de ansatte, planlegging og gjennomføring av opplæring. Hovedområdene er IKT, norskopplæring, matematikk, lesing og skriving.

Mer informasjon

For mer informasjon om Kompetansepluss og muligheter, ta kontakt med vår Kompetansepluss-ansvarlig Rune Flodstrøm.

Sist oppdatert 18.02.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering