Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Modulstrukturert - et forsøk

Karriere Oppland Lillehammer gjennomfører for tiden et prøveprosjekt basert på modulstrukturert opplæring for yrkesfag.

Gunvor Strangstadstuen (stående) har vært lærer ved Modul 1. Nå skal de åtte deltagerne ut i praksis i sitt yrkesfag. - Klikk for stort bildeGunvor Strangstadstuen (stående) har vært lærer ved Modul 1. Nå skal de åtte deltagerne ut i praksis i sitt yrkesfag. Sissel Fedje/Karriere Oppland Lillehammer

Kokk-, salgs- og renholdsoperatørfaget er de yrkesfagene som er valgt ut til å være med i forsøket. Opplæringen består av både teori og praksis. - Klikk for stort bildeOpplæringen består av både teori og praksis. Sissel Fedje/Karriere Oppland Lillehammer Deltagerne er plukket ut i samarbeid med Nav, og forsøket varer frem til høsten 2020.

Første del

Nylig avsluttet deltagerne Modul 1, - som inneholdt fellesfagene norsk og samfunnsfag. Lærer på fellesmodulen var Gunvor Strangstadstuen. Nå skal de åtte deltagerne ut i praksis i sitt yrkesfag.

Opplæringens form

Den modulstrukturerte opplæringen er en kombinasjon av teori og praksis hvor størst mulig del av opplæringen skal foregå i bedrift. Deltagerne blir veiledet av praksisveileder i bedrift og Karriere Oppland Lillehammer sin fagveileder. Opplæringen består av fem til syv moduler, avhengig av hvilket fag som følges. Deltagerne får også opplæring i fellesfag, og disse er integrert i de ulike programfagene.

Hensikten med forsøket

Målet med forsøket er å legge til rette for at flere voksne kan gjennomføre yrkesfaglig opplæring ved hjelp av en fleksibel vei frem til fag-/svennebrev. Målgruppen er voksne med rett til videregående opplæring.

Vurdering og fagprøve

Det er ingen eksamen, men en sluttvurdering etter hver modul hvor deltagerne får evalueringen bestått eller ikke bestått. Deltagerne kan melde seg opp fag/svenneprøve når alle modulene er bestått.

Sist oppdatert 14.01.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering