Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Yrkesfag i Midt-Gudbrandsdal

Vi ønsker å tilby teori til de fag-/ svennebrevene som markedet etterspør i vårt område.

Har du allsidig erfaring i et yrke på minst 2 år, kan du søke. For å gå opp til fag/-svennebrev må du dokumentere minst 5 års relevant praksis. Dette godkjennes av fagopplæringen i Oppland fylkeskommune.

Har du ikke tilstrekkelig med teori kan det være hensiktsmessig med en realkompetansevurdering. Vi vil da vurdere om du har tilstrekkelig kompetanse på et bredt område i fagene, også fellesfag som norsk, matte m.m.

Undervisningsgrupper og individuelle tilbud

Noen fagområder er svært smale og har få arbeidsplasser i vår region. Andre har mange ansatte og kan ha så mange interesserte at det kan ha relevans for flere. I noen tilfeller legger vi derfor opp til undervisningsgrupper.

Vi ønsker å levere det markedet og bedriftene etterspør. Det er imidlertid ikke alle fag vi klarer å lage opplæringsgrupper i. I disse tilfellene forsøker vi å lage individuelle tilbud der vi velger en-til-en løsninger eller gir mulighet til nettbaserte løsninger.

Høsten 2017 ønsker vi å få satt i gang grupper innen:

  • Helsefagarbeider
  • Malerfaget
  • Rørleggerfaget

I tillegg vet vi at det kan være intresse for opplæring innen sveisefag, transportfag og salgsfag. Ambulansefag vil bli kjørt, og opptak er foretatt.

Ta kontakt med oss dersom du har behov for andre kurs enn de vi for tiden tilbyr. Vi må ta forbehold om nok søkere og økonomi til igangsetting.

Har du ikke fullført videregående skole fra før, gjennom et fagbrev eller har generell studiekompetanse, har du rett til gratis opplæring. Ordningen om rett til gratis opplæring for deltagere uten rett er under diskusjon og kan endres fra høsten 2017

Praktisk informasjon

Husk at du må søke via www.vigo.no med MinID.

Det er et svært stort spenn i tilbud. Det er en rekke små fag som er viktige for få personer. Vi vil så langt som mulig få til et tilbud til hver enkelt. Gjennom alle de år vi har levert opplæring har vi hatt svært mange ulike retninger. Ikke alt er det mulig å få til klasseromsundervisning.

Eksempel på dette er: Kulde- og varmemontør, institusjonskokk, sveisefag osv.

Ta derfor  kontakt om du trenger hjelp.

Sist oppdatert 13.12.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering