Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Skolestart for voksenagronomer

Morten Kleven Tirsdag 29. august 2017 startert et nytt kull voksenagronomutdanninga i Oppland på Lena-Valle videregående skole.

Morten Kleven

De nye studentene kommer fra Nord- og Midt-Gudbrandsdalen, Lillehammerregionen, Hadeland, Valdres og Gjøvikregionen, dvs. hele Oppland. 

Deltid over to år

Utdanninga er et modulbasert deltidstilbud over to år der studentene har sju 2-dagerssamlinger per studieår, samt en del kveldssamlinger, oppgaveinnleveringer, veiledning av og tilbakemeldinger fra faglærer.

Viktig utdanning

Rektor Torfinn Overn ønsket velkommen på vegne av skolen. Han framhevet at det å ha voksne elever var inspirerende for skolen, og bidrar til økt faglig fokus for lærerne som underviser voksenagronomene. Fylkesvaraordfører Ivar Odnes ønsket alle lykke til med studiet, og la vekt på betydningen av denne type utdanning i en grønn utvikling av fylket.

Oppland Bondelag var representert med Bjørnhild Kihle, mens Oppland Bonde og Småbrukarlag var representert med Ole Dullerud. De roste voksenagronomtilbudet og ga tydelig uttrykk for betydningen av kunnskap om jord, planter, dyr, teknikk, økonomi m.m.

Svanhild Krukhaug Vatn fra Karriere Oppland som administrerer tilbudet fra Otta ga alle elevene en del nyttig praktisk informasjon, mens kursansvarlig Merete Glorvigen ledet kvelden.

Seinere på tirsdagkvelden kom ordføreren i Østre Toten Guri Bråthen som ønsket deltakerne velkommen til kommunen, samt at hun fortalte deltakerne om jordbruket i kommunen.

Elevenes framtidsplaner

Alle de nye elevene presenterte seg med bakgrunn og planene med voksenagronomutdanningen. Mange skal overta gard og drive med mjølkeproduksjon, andre skal drive med sau, andre med planteproduksjon. Noen få har et gardsbruk som skal utvikles med nye produksjoner. Mange spennende framtidsplaner!

220 til nå

Til nå har mer enn 190 voksne fra hele Oppland tatt/tar denne utdanningen ved siden av jobb, familie, gårdsdrift m.m. siden høsten 2011. Med ytterligere 25 voksne er det/har det vært ca. 220 deltakere på voksenagronomutdanningen fram til nå.

Sist oppdatert 07.09.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering