Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Utsetter karriere-sammenslåing

Fylkesutvalget utsetter sammenslåing av de to karrieresentrene i Gudbrandsdalen. Prøveperioden forlenges ut året.

Karriere Oppland i Nord-Gudbrandsdal og Midt-Gudbrandsdal har blitt drevet under felles ledelse i en prøveperiode. Fylkesrådmannen ønsket nå å gjøre dette til en varig ordning, under navnet Karriere Oppland Gudbrandsdal. Karrieresentrene på Otta og Vinstra skulle beholdes som i dag, med lederen plassert på Otta.

I saksdokumentene pekes det på at prøveordningen har vært vellykket, og de ansatte mener selv de har levert et bedre tilbud til brukerne. Det er totalt sett blitt brukt mindre tid på ledelse og møtevirksomhet, som har gitt mer tid direkte på brukerne. Det understrekes dessuten at forsøksordningen har vart over et begrenset tidsrom, og at man ennå ikke har fått tatt ut alle de planlagte effektene.

Det politiske flertallet var imidlertid ikke helt overbevist. Etter forslag fra Anne-Marte Kolbjørnshus (Ap) vedtok fylkesutvalget å forlenge prøveperioden ut året, slik at konsekvensene av en sammenslåing kan bli grundigere redegjort for. Høyre stemte for fylkesrådmannens innstilling.

Regionrådene i de to regionene har gitt uttrykk for at de primært ønsker å gå tilbake til slik det var før prøveordningen, med to selvstendige avdelinger i hver region under hver sin leder.

Vedlegg:

Publisert av Halvor Løkken. Sist oppdatert 27.06.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering