Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Voksenopplæringsprisen 2017

Voksenopplæringsprisen for 2017 består av litografiet «Ny Kraft» av billedkunstneren Anne Kristine Torsby fra Oppland, en gavesjekk på 10 000 kroner.  - Klikk for stort bildePrisen går til Ellen Strangstad. Hun har bidratt til å holde Gudbrandsdalens sterke vevkultur ved like i 40 år.

Voksenopplæringsprisen for 2017 består av litografiet «Ny Kraft» av billedkunstneren Anne Kristine Thorsby fra Oppland, og en gavesjekk på 10 000 kroner.  - Klikk for stort bildeVoksenopplæringsprisen for 2017 består av litografiet «Ny Kraft» av billedkunstneren Anne Kristine Thorsby fra Oppland, og en gavesjekk på 10 000 kroner. Kathrine Lunde Halvorsen Hvert år deler fylkestinget i Oppland ut Voksenopplæringsprisen. I 2017 går prisen til Ellen Strangstad. Hun har drevet Ellens vevstue i Lillehammer i 40 år. Siden 1996 har Ellen holdt flere årlige kurs gjennom lokallag i Norges Husflidslag, og til sammen har hun gitt videre sin erfaring og kompetanse til flere hundre kursdeltakere.

- Vi kan aldri ta for gitt at kunnskap og ferdigheter føres videre fra én generasjon til en annen. Dette er spesielt sant på områder der den offentlige skolen ikke lenger tilbyr opplæring. I noen ferdigheter er vi helt avhengige av frivillighetens ildsjeler for å få ført videre, bevare og utvikle. Vi er avhengig av at enkeltpersoner, lag og foreninger tilbyr av sin tid og sine ressurser uten annen motivasjon enn at de har et genuint engasjement for sitt fag. Vi er heldige i Oppland ved at vi har mange slike mennesker og foreninger, og det er viktig at vi ikke glemmer å takke for det de bidrar med inn i både små og store kommuner i fylket vårt, sa fylkesordfører Even Aleksander Hagen i sin tale til vinneren.

Hver sommer flytter Strangstad sin produksjon opp til Maihaugen. Hennes engasjement bidrar til å holde vedlike en viktig del av vår felles kulturarv i Oppland, en håndverksarv med røtter flere tusen år tilbake i tid.

Voksenopplæringsprisen for 2017 består av litografiet «Ny Kraft» av billedkunstneren Anne Kristine Thorsby fra Oppland, og en gavesjekk på 10 000 kroner. 

- Tusen takk for prisen. Det betyr mye for meg. Dette er motivasjon til å fortsette arbeidet. Jeg holder på med dette fordi det gir meg mye, sa Strangstad.

Sist oppdatert 13.12.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering